Sumatra Divine

Odroda: Ateng super, Abyssinia, SL88

Nadmorská výška pestovania: 1400 - 1600 m.n.m.

Region: Stredny Aceh, Sumatra

Spôsob spracovania: Washed Wet Hulled

Detailny opis procesu:

  •  Sortovanie kávových čerešní

  •  Pulping

  •  Namocenie do alkalickej vody zo studne na 24 hod

  •  Premyvanie

  •  Sušenie parchementu na vlhkosť 30%

  •  Hulling

  •  Susenie zrna na vlhkosť 12 %

  •  Size sortation

  •  Manual defect sortation

  •  Packing, final QC

  •  Export

    1. Celková doba sušenia: +- 7 dní

      Plocha na ktoej rastu ceresne pouzivane na tento lot:

      30 hektarov, 11 farmárskych rodín

      Dátum spracovania: Marec 2022

Vyberte si variant:

Cena od 12,00 €

PROCESSOR:Hendra (ma okolo 40 rokov) s jeho rodinou, otec, mama. Je to človek s veľkým vztahom k prírode, fajn character, brutalne talentovany, a velmi sikovny processor. Veľmi uznávany v Indo a aj v niektorých krajinách v zahraničí. Hendra sa venuje vyberovej kave 11 rokov.

Udrzatelnost z pohladu ekologickeho : Hnojenie na prirodnej baze, robia si vlastne komposty. Vysadba kavovnikov a endemickych rastlin tak aby sa prispievalo k biodiversity preservation a taktiez proaktivne spevnovanie korenovej sustavy v krajine (prevencia pred zosunmy pody) a uchovananie vody v prirode (water management).