Táto farma nesie meno Opovrhnutý, v čase moru hrdze, táto Farma odolala a prispôsobila sa,
Preto s veľkou inteligentnou inováciou začala testovaním na čo najvyššej úrovni
kvaliti kávy a podobne je to aj so skúsenosťami v procesoch. Bolo rozhodnuté vykonať
proces, ktorý pozostával zo selektívneho zberu, plávania, výberu a fermentácie, odstraňovania kyslíka
15 dní a potom sušenie 18 hodín, získanie mimoriadnej kávy ako v roku 2022;
bol top 24 Cup of Excellence Peru.
Jimmy Marín Ciriaco je známy pestovateľ kávy z centrálnej Selvy. Je tiež veľmi aktívny na
sociálnych sieťach, na ktorých sa prezentuje ako pedagóg okolo peruánskej kávy
procesoch, ktoré vykonal, aby z jej produkcie v posledných rokoch vyťažil to najlepšie.
V roku 2020 bol súčasťou 36 producentov, ktorých kávy sa kvalifikovali do záverečnej fázy Peru
Cup of Excellence, najvýznamnejšia súťaž specialty káv v krajine, a on sa chcel
podeliť s nami o príbeh tejto kávy, ktorá sa vyrába na farme s konkrétnym názvom: The
Despreciada. Tam vo výške 1 650 metrov nad morom na hektárovom pozemku vysadí tzv.
Odrody Caturra, Catuai a Limani.
Slovami samotného Jimmyho, La Despreciada je dedičstvom po mojich rodičoch Sadler Marín García
a Narda Ciriaco Salvatierra, obaja pestovatelia kávy druhej generácie. Môj otec, ktorý vlastní
Finca Ave Fénix, v Santa Herminia Palomar, mi darovala farmu v roku 2013, v tom istom roku, keď sa hrdza
zasiahla kávové plantáže po celom Peru veľkou silou.
Názov La Despreciada je preto, že táto farma mala odrody Caturra a Catuai, ktoré nikto
nechcel toho roku, pretože neboli odolné voči hrdzi. Všetci začali pestovať Catimor, ale ja som sa
rozhodol zostať pri týchto dvoch odrodách. Reguloval som tieň, robil plány na hnojenie a kultúru
práce, fytosanitárna kontrola, podkladanie sadeníc a tým sa mi podarilo posunúť farmu
dopredu.
Absolvoval som kurz cuppingu s projektom obce Villa Rica v roku 2015 a ja som národný cupper, čo mi pomohlo lepšie pochopiť fermentačné procesy a ako dokážu meniť arómy, chute a atribúty kávy a tak dosiahnuť konzistentné kávy.
V roku 2015 som tiež absolvoval školenie v oblasti fermentačných procesov na škole Kaldivia v Kolumbii
inštruktor Edwin Noreña.
Ako producent od chvíle, keď sme prevzali zodpovednosť za túto farmu, ktorá sa nazývala opovrhovaný pozemok, to bolo šetriť pôdu, niektorí si myslia, že udržateľné ekologické pestovanie kávy je prostriedkom
nič nerobenie, nazývame to stredom všetkého, jedným zo spôsobov, ako ukázať, že naša pôda je centrom všetkého všetko je robiť naše chromatografické analýzy, kde môžeme zaručiť, že sa naše pôdy zlepšujú
z hľadiska ich bohatosti mikroorganizmov a života, čo sa prejavuje v kvalite kávy a pri jej pití pocítite synchrónnosť čistej energie v šálke kávy.