V štáte Chiapas nájdete najväčšie a najstaršie mexické regióny produkujúce kávu,niektoré farmy sa môžu ohliadnuť za históriou viac ako sto rokov. Svplyv Atlantického oceánu na jednej strane a Tichého oceánu na strane druhej,hory svahy Sierra Madre Chiapas pretína región rozdeľujúci štát a vytváranie rôznych špeciálnych mikroklím. Okrem niektorých známych káv z fariem väčšinou kávu pestujú drobní majitelia, často spájaní s družstvami. Veľké mokré mlyny sa vyskytujú len zriedka, väčšina malých farmárov dáva dužinu dole ručne, kvasí v malých tankoch a vysušujú ju na malých terasách vo svojich záhradách k dokonalosti. Moderné technológie si zatiaľ našli cestu do tejto oblasti, ale cítime, že v skutočnosti nechýba. V oblasti kávy v dedinách Chicomuselo a Comalapa nachádzame kávu, ktorá sa neskôr stane našou slávne Strictly High Grown EP Aguila. Kávovníky, hlavne odrody Catuai a Tipica sa vysádza v nadmorskej výške od 1 100 do 1 600 m.Na dekofeináciu sa používa proces horskej vody, ktorý používa čistú vodu z Pico de Orizaba - najvyššej hory Mexika. Proces začína chemickou analýzou na určenie optimálnych podmienok a potom sa zrno sparí a pripravý na extrakciu. Pri extrakcii sa používa nasýtený roztok na báze vody,čím sa odstráni kofeín a súčasne sa zachovajú chuťové zlúčeniny kávy.