Etiópia Nensebo

Espresso/Filter

Farm:Refisa, Nensebo

Cup Score:86.5

Cup Profile: Orange blossom and citra hop scents, Earl Grey, very juicy flavours like ripe yellow nectarine and caramel sticky body

Altitude: 1900-2070

Process:Washed

Varietal:Wolisho and Kuruma

Available Date:13/08/2020

Certificate:Organic

Vyberte si variant:

Cena od 11,50 €
Please select variants first

Táto káva sa spracúva v umývacej stanici Refisa, ktorá sa nachádza v srdci mesta Nensebo Woreda, 588 poľnohospodárov, ktorí dodávajú červené čerešne z miest Refisa, Roricho, Bulga a Riripa. Nensebo je nová oblasť pestovania kávy, v správe západného pásma Arsi, ktorá tiež hraničí s horou Bale na juhu. Refisa je dedina, ktorá sa nachádza v rámci Nensebo Woreda. Káva v šarži Nensebo Refisa sa pestuje v mestách Roricho, Bulga a Solena. Kultivovaný vo výške 2070 m.n.m. Každý farmár prinesie svoje čerešne na spracovanie do umývacej stanice, kde sú vo vode separované chybné zrná, premyté, namočené na 5 hodín, fermentovali 72 hodín a sušili na vyvýšených lôžkach 9-11 dni, kým nedosiahnu konečnú vlhkosť 10,5%. Predtým boli kávy z oblasti West Arsi predávané ako Sidama až do tohto času, ktorý dal káve zo zóny West Arsi zvýraznenie toho, ako sú tieto kávy skutočne jedinečné a hodnotné. Hotel Nensebo Woreda sa nachádza v Oromii, asi 400 km južne od Addis Abeby zbierka drobných poľnohospodárov v celkovej hodnote 5 000 hektárov kávy. Priemerná veľkosť farmy v Nensebe je dva hektáre a producenti pestujú rôzne dedičné druhy kávy vrátane divokých odrôd pochádzajúcich zo susedných lesov.