Blog

AK chcete dobrú kávu nieje nutné ísť za ňou do kaviarne, koniec koncov by ste dnes veľmi nepochodili kedže sú všetky zatvorené. Dobrú kávu si viete pripraviť aj v pohodlí doma a dnes vám poviem čo na to budete potrebovať a ako na takúto prípravu kávy.

Okrém pražiarňe vlastníme ešte aj kaviareň. Dnes v týchto časoch kedy nás napáda vírus korona a štát nariadil opatrenia keď ľudia majú ostať doma a skoro všetky gastro prevádzky majú nariadené zatvoriť je to pre nás veľmi ťažké.

Vráťme sa naspäť na strednú školu vedy: fermentácia je chemická reakcia. Kombinácia kvasiniek, baktérií a iných mikroorganizmov spôsobuje, že látka sa rozkladá na ďalšie jednoduchšie látky. Látky, ktoré sa rozkladajú, sú zvyčajne cukry. Keď sa to stane, majú tendenciu uvoľňovať teplo. Túto udalosť môžu katalyzovať aj rôzne druhy enzýmov.

Keď sa povie káva veľa ľudí si predstaví šálok čiernej horkej tekutiny a len veľmi málo ľudí vie čo všetko stojí za tým šálkom kávy.